Sivas’ta Asırlık Gelenek! “Yâ Hannân Yâ Mennân” İlahisi Ramazan’a Ruh Katıyor!

18.02.2026

5 Kişi Okumuş

0 Yorum

Sivas’ta Asırlık Gelenek! “Yâ Hannân Yâ Mennân” İlahisi Ramazan’a Ruh Katıyor!

Sivas’ta Asırlık Gelenek.. Sözleri Şemseddin Sivâsî’ye ait olan ve Türkiye’de yalnızca Sivas’ta asırlardır aynı huşû ile okunmaya devam eden “Yâ Hannân yâ Mennân” ilahisi, Ramazan ayının manevi atmosferini şehrin dört bir yanına taşıyor.

Sivas’ta Asırlık Gelenek! “Yâ Hannân Yâ Mennân” İlahisi Ramazan’a Ruh Katıyor!

Ramazan ayının gelişiyle birlikte camilerden yükselen ilahi nağmeleri, vatandaşları aynı dua ve aynı manevi iklimde buluştururken, geçmişten günümüze uzanan köklü bir geleneğin de yaşatılmasını sağlıyor. Asırlardır kesintisiz şekilde sürdürülen bu gelenek, Sivas’ın dini ve kültürel mirası arasında önemli bir yer tutuyor.

Her yıl Ramazan ayında camilerde okunan “Yâ Hannân yâ Mennân” ilahisi, hem şehirde yaşayan vatandaşlar hem de Ramazan ayında Sivas’ı ziyaret edenler için özel bir manevi atmosfer oluşturuyor. İlahi, Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bereket iklimini simgelerken, şehirde birlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesine de katkı sağlıyor.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Sivas semalarında yankılanan bu asırlık gelenek, vatandaşların gönüllerinde huzur ve manevi coşkuyu artırmaya devam ediyor.

Sivas, Şemseddin Sivasi, Ya Hannan Ya Mennan, Ramazan geleneği, ilahi, Sivas kültürü, dini gelenekler

The post Sivas’ta Asırlık Gelenek! “Yâ Hannân Yâ Mennân” İlahisi Ramazan’a Ruh Katıyor! appeared first on Büyük Sivas Haber | Sivas Haberleri | Haberler | Güncel Yerel Haberler.

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

×

Merhaba

Mail Yaz Cevap Verelim bilgi@askcennetim.com

× Bize Yazın