Vekil Karasu’dan AK Parti’ye Sorular! Konu Kangal Termik!
11.03.2026
5 Kişi Okumuş
0 Yorum
Vekil Karasu’dan AK Parti’ye Sorular.. AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından Kangal Termik Santrali için teşvik kararı alındığının duyurulmasının ardından CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu konuyla ilgili açıklama yaptı.
Vekil Karasu’dan AK Parti’ye Sorular! Konu Kangal Termik!
Karasu, yapılan duyurunun aslında yıllardır sürdürülen ihmali ortaya koyduğunu savundu.
AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kangal Termik Santrali’nin EÜAŞ tarafından yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santrallerine uygulanan teşvikli fiyattan yararlanmasına yönelik önemli bir karar alındığı belirtilmişti. Açıklamada, elde edilecek gelirlerin öncelikle santral çalışanlarına ve bölgedeki alacaklılara ödenmesi için gerekli talimatların verildiği ifade edildi.
Söz konusu açıklamanın ardından CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Karasu, Kangal Termik Santrali ile ilgili teşvik kararının “müjde” olarak sunulmasını eleştirerek daha önce bu konuda defalarca uyarıda bulunduğunu belirtti.
Karasu açıklamasında, yerli kömürle üretim yapan birçok santralin yıllardır teşviklerden yararlandığını ancak Sivas’ın en önemli üretim tesislerinden biri olan Kangal Termik Santrali’nin uzun süre bu destek mekanizmasının dışında bırakıldığını öne sürdü.
Santral çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çeken Karasu, işçilerin ve emekçilerin kış ortasında işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek sürecin neden bu noktaya geldiğinin açıklanması gerektiğini söyledi.
Kangal Termik Santrali’nin özelleştirilmesi sürecinde de uyarılarda bulunduklarını dile getiren Karasu, “Bu tesis kamuda kalmalı demiştik. Ancak o dönemde yatırımların artacağı ve üretimin büyüyeceği söylenmişti. Aradan geçen süreçte ise tesis neredeyse kapanma noktasına geldi” ifadelerini kullandı.
Karasu, Kangal Termik Santrali’nin Sivas için önemli bir üretim ve istihdam kaynağı olduğunu belirterek, “Bu santral siyasi bir malzeme değildir. Bu santral Sivas’ın ekmeği, emeği ve üretimidir” dedi.
Ulaş Karasu, Kangal Termik Santrali, Sivas, enerji üretimi, termik santral

The post Vekil Karasu’dan AK Parti’ye Sorular! Konu Kangal Termik! appeared first on Büyük Sivas Haber | Sivas Haberleri | Haberler | Güncel Yerel Haberler.
YORUMLAR
BENZER İÇERİKLER
FACEBOOKTA BİZ