Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Biden ile görüşmesi sona erdi
31.10.2021
41 Kişi Okumuş
0 Yorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Roma’daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşme sona erdi. İki liderin zirvesi 1 saati aşkın sürdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Biden ile görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Roma’ya gitti.
Burada ikili temaslarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme başladı.
SONA ERDİ
Bir saati aşkın süren görüşme, az önce sona erdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde iki ülke ilişkilerini güçlendirmek ve geliştirmek için ortak mekanizma kurulması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.
ORTAK MEKANİZMA VE TİCARET HACMİNİN ARTIRILMASI
Ayrıca ikili ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda atılacak adımlar ele alındı.
NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapılan Erdoğan-Biden görüşmesinde iklim değişikliği konusunda karşılıklı atılan adımlardan duyulan memnuniyet de dile getirildi.
Görüşmenin detaylarının, Türkiye saatiyle 19.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı basın toplantısıyla açıklanacağı aktarıldı.
İLK GÖRÜŞME NATO ZİRVESİNDE YAPILDI
İki lider ilk yüz yüze görüşmesini Haziran ayındaki NATO zirvesinde gerçekleştirmişti.
DIŞİŞLERİ BAKANLARI DA KATILDI
Erdoğan – Biden görüşmesine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Anthony Blinken da katıldı. -ensonhaber
Büyük Sivas Haber
The post Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Biden ile görüşmesi sona erdi appeared first on Büyük Sivas Haber | Sivas Haberleri | Haberler | Güncel Yerel Haberler.
YORUMLAR