Fenerbahçe Yeni Hocasıyla İlk Derbiden Zaferle Ayrıldı!

14.09.2025

22 Kişi Okumuş

0 Yorum

Fenerbahçe Yeni Hocasıyla İlk Derbiden Zaferle Ayrıldı!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında sahasında Trabzonspor’u konuk etti.

Fenerbahçe Yeni Hocasıyla İlk Derbiden Zaferle Ayrıldı!

Chobani Stadyumu’nda oynanan dev maçta sarı-lacivertliler, yeni teknik direktörü Domenico Tedesco yönetimindeki ilk sınavından 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın kırılma anı 20. dakikada yaşandı. VAR incelemesinin ardından Trabzonspor’un tecrübeli oyuncusu Okay Yokuşlu kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bordo-mavililer geri kalan dakikaları 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren gol ise 45. dakikada Youssef En-Nesyri’den geldi. Faslı golcü, Türkiye kariyerinde ilk kez Trabzonspor filelerini havalandırarak takıma 3 puanı getirdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, 4 maç sonunda puanını 10’a yükseltirken, sezonun ilk mağlubiyetini alan Trabzonspor da 10 puanda kaldı.

Sarı-lacivertliler hafta arası erteleme maçında Alanyaspor’u konuk edecek, ardından Kasımpaşa deplasmanına çıkacak. Trabzonspor ise gelecek hafta sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Tedesco’nun İlk Kadrosu
Domenico Tedesco, ilk maçında takımını 4’lü savunma kurgusuyla sahaya sürdü. Kalede Ederson görev yaparken, savunma hattı Mert Müldür, Skriniar, Oosterwolde ve Archie Brown’dan oluştu. Orta alanda İsmail Yüksek ve Fred, hücum hattında ise Szymanski, Talisca, Kerem Aktürkoğlu ve ileri uçta En-Nesyri forma giydi.

Yeni transferlerden Ederson ve Kerem Aktürkoğlu ilk kez sarı-lacivertli formayı Trabzonspor karşısında terletti. Marco Asensio ise yedekler arasında yer aldı.

 

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

×

Merhaba

Mail Yaz Cevap Verelim bilgi@askcennetim.com

× Bize Yazın