Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara CHP’den istifa etti!
03.10.2025
20 Kişi Okumuş
0 Yorum
Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki yolsuzluk soruşturmaları sürerken, Antalya’nın Manavgat ilçesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara CHP’den istifa etti!
Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Geçtiğimiz aylarda Manavgat Belediyesi’ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunda belediye başkan yardımcılarından Engin Tüter’in makam odasında baklava kutusu içerisinde 110 bin euro rüşvet aldığı anlara dair görüntüler gündeme damga vurmuştu. Bu operasyon sonrası tutuklanan Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara hakkında soruşturma süreci devam ediyordu.
“Partim beni gözden çıkardı”
Başkan Kara, istifasını yaptığı açıklama ile duyurdu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisini yalnız bıraktığını savunan Kara, şu ifadeleri kullandı:
“Değerli Manavgatlı hemşehrilerim, değerli dostlarım; bugün itibariyle ata ocağım Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etmiş bulunuyorum. Maalesef Parti üst yönetimi, şahsım üzerinden CHP’ye karşı yürütülen itibarsızlaştırma operasyonunda ‘üyeliğimi askıya alarak’ beni gözden çıkardı. Bu süreçte diğer tutuklu belediye başkanları için ‘masumiyet karinesi’ vurgulanırken, hakkımda herhangi bir mahkeme kararı dahi yokken beni suçlu ilan eden anlayışla yol yürümem imkansız hale gelmiştir.”
“Yargı sürecinin sonunda aklanacağım”
Partisine ve tabanına küskün olmadığını dile getiren Kara, tepkisinin yalnızca yönetime olduğunu belirterek, “Ben Niyazi Nefi Kara olarak yargılama sürecinin sonunda aklanıp Manavgat sokaklarında alnı ak, başı dik yürümeye devam edeceğim. Aynı göğün altında çok yakında yeniden buluşmak üzere. Sizleri çok seviyorum” ifadelerini kullandı.
Kara’nın istifası, CHP’de devam eden yolsuzluk soruşturmaları ve parti içindeki tartışmaların ardından yaşanan dikkat çekici gelişmelerden biri oldu.

YORUMLAR